Concert Marietta Petkova 17 november

Eerste stap oprichting Economische Koepel Halderberge gezet
2 februari 2017
Tekenmoment Economische koepel Halderberge
19 april 2017

Vrijdag 17 november viert meesterpianiste Marietta Petkova haar 25 jarig jubileum in de Kapel Bovendonk. Deze avond brengt ze diverse werken van Bach, Chopin en Rachmaninov ten gehore. EKH is trotse sponsor van De Stichting Cultuur Oudenbosch die deze bijzondere avond mogelijk maakt. Komt u ook luisteren?

Meesterpianiste Marietta Petkoca
Marietta werd geboren in de Bulgaarse stad Ruse. Hier startte zij haar pianostudie aan het muzieklyceum en vervolgde haar studie in Sofia, Wenen en Banff, Canada. In 1990 vestigde zij zich in Amsterdam, waar zij aan het Sweelinck Conservatorium les kreeg van Jan Wijn. Het conservatorium werd afgesloten met een 10 met onderscheiding. Tegelijkertijd volgde zij lessen bij de befaamde pianist en pedagoog György Sebök. Hij bleek voor haar van onschatbare waarde, haar grote leermeester. “Zijn aanpak van destijds is in mijn spel verweven”. Dit jaar viert zij haar 25 jarig jubileum als concertpianiste in Nederland. Haar persoonlijkheid, uitstraling en meesterschap brengen een verbinding tot stand met een alsmaar groeiend publiek in Nederland en daarbuiten.

“Marietta Petkova is een fenomeen dat één wordt met de vleugel en vervolgens diep doordringt tot de ziel van de componist. Eén van de grootste pianisten van deze tijd”. (Luister, 2016)

Programma
Vrijdag 17 november om 20.15 uur presenteert Marietta werken van Bach, Chopin en Rachmaninov
Locatie: Kapel Bovendonk in Hoeven (Hofstraat 8)
Toegangsprijs: € 32,50 (de kaartverkoop voor dit concert loopt via www.klassiekemuziek.nl)

Kapelconcerten Oudenbosch
Dit concert maakt deel uit van de serie Kapelconcerten OudenboschWilt u Vriend van Kapelconcerten worden? Lees hier meer informatie over de mogelijkheden. 

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *